Soorten kachels

Kortanova is uw partner in goedkoop en milieuvriendelijk stoken. Al jaren leveren we hout gestookte kachels, haarden en ketels aan verschillende klanten in Nederland. Wij bieden dan ook een ruim assortiment aan duurzame producten van merken als ECO2ALL, Thorma, Vi-Ka en Thermorossi.

Wij kijken ook naar de functionaliteit van een product. De meeste kachels, haarden en ketels van Kortonova zijn aan te sluiten op zowel bestaande als nieuw CV- systemen. Hiermee zal u zuinig stoken en dus kosten besparen.

Veilig stoken

Wij raden het ten zeerste af om behandeld hout te gebruiken, omdat bij het verbanden van deze stoffen vrijkomen die schadelijk zijn voor het milieu en uw gezondheid. Denk bij behandeld hout aan bijvoorbeeld aan spaanderplaat, hardboard, multiplex, en gebeitst, geïmpregneerd, geverfd hout. Ook nat hout moet u niet gebruiken, omdat vochtig hout niet volledig verbrand en er dan als nog schadelijke stoffen vrijkomen.

Stoffen als formaldehyde, pentachloorfenol, chroom, tributyltinoxide, teerdistillaten, carbolineum en creosoot kunnen vrijkomen bij het verbranden van afval. Misschien zeggen deze stoffen u niet zo veel, maar deze zijn zeer schadelijk voor uw gezondheid en het milieu.

Naast slecht voor het milieu en de gezondheid, is afval verbranden slecht voor de kachel. De temperatuur kan een stuk hoger worden dan wanneer u hout of kool verbrandt. Door deze hoge temperatuur kan de kachel scheuren of barsten, en wordt de kans op een schoorsteenbrand hoger. Ontstaan er gebreken? Dan kunt u niet terugvallen op de verzekering als u gestookt heeft met materiaal dat op de lijst met verboden stoffen staat.

Bel / mail mij