CV kachels voor milieuvriendelijk en goedkoop stoken

In Nederland wordt veelal gestookt met gas. Een houtgestookte CV-ketel of haard zult u dan ook niet zo snel vinden in het gemiddelde Nederlandse huishouden. Een houtgestookte CV-ketel of haard kan echter een interessante optie zijn als u kostenbesparend en milieuvriendelijk wilt stoken.

Twee soorten houtgestookte CV-ketels

In principe werkt een houtgestookte CV-ketel of haard hetzelfde als een met gasgestookte CV-ketel. We maken een onderscheid in een handgestookte en automatische ketel of haard.

Een handgestookte ketel of haard vult u met houtblokken, schoon resthout, zaagsel, houtbriketten en/of houtspaanders. De ketel wordt bij ons verkocht met een buffervat zodat u maar een keer per dag hoeft te stoken.

Op een automatische ketel kunt u zaagsel, snippers, houtspaanders en/of geperste houtkorrels (pellets) branden. Deze brandstoffen worden door een computergestuurde installatie vanuit een silo naar de verbrandingskamer van de ketel gestuurd. U hoeft daarom alleen de voorraad brandstof op peil te houden. De rest doet de ketel voor u.

De techniek achter houtgestookte CV kachels en ketels

Kortonova verkoopt houtgestookte ketels volgens het houtvergassingsprincipe. Houtvergassing is de benaming voor houtverbranding waarbij een verbrandingstemperatuur hoger dan 600 graden wordt bereikt.

Daarnaast werken onze ketels met zogenaamde naverbranding. Dit betekent dat onverbrande bio-gassen naar een tunnel worden geleidt waarin ze alsnog verbranden. De techniek zorgt voor een vrijwel totale verbranding met een optimaal rendement en een zeer lage uitstoot van schadelijke stoffen.

Uiteraard kunt u bij ons ook kiezen voor normale houtkachels en kachels die aan bestaande en nieuwe CV-installaties kunnen worden toegevoegd.

De installatie kunt u zelf doen of laten uitvoeren door één van onze specialisten.

Bel / mail mij